Ενημέρωση Σχετικά με τα Τεστ Ανίχνευσης Κατά της COVID-19 & Fit-to-Fly Certificates

 

 

Είδη Εξετάσεων

Τα πιστοποιημένα εργαστήρια Medlabs Kopanou-Drossos διενεργούν τεστ ανίχνευσης κατά της COVID-19. Υπάρχουν οι εξής τύποι εξετάσεων για την ανίχνευση της COVID-19:

  1. Ένα διαγνωστικό τεστ μπορεί να δείξει εάν έχετε ενεργή λοίμωξη από κορωνοϊο και πρέπει να λάβετε μέτρα για την καραντίνα ή την απομόνωση από άλλους. Επί του παρόντος υπάρχουν δύο τύποι διαγνωστικών δοκιμών, α) Μοριακό Τέστ (PCR) που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού και β) Rapid Test Αντιγόνου που ανιχνεύει συγκεκριμένες πρωτεΐνες στην επιφάνεια του ιού.
  2. Μια δοκιμή αντισωμάτων αναζητά αντισώματα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα ως απόκριση σε μια απειλή, όπως ένας συγκεκριμένος ιός. Τα αντισώματα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Τα αντισώματα μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή εβδομάδες για να αναπτυχθούν μετά τη μόλυνση και μπορεί να παραμείνουν στο αίμα σας για αρκετές εβδομάδες μετά την ανάρρωση. Εξαιτίας αυτού, οι δοκιμές αντισωμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση μιας ενεργού λοίμωξης από κορωνοϊο. Προς το παρόν, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν εάν η παρουσία αντισωμάτων σημαίνει ότι έχετε ανοσία στον κορωνοϊο στο μέλλον.

Πιστοποιητικά/Αποτελέσματα Ελέγχου & Fit-to-Fly Certificates

Το πιστοποιητικό ελέγχου για τα μοριακά τεστ (PCR) εκδίδεται από τον Συνεταιρισμό Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn στην Ελληνική κι Αγγλική γλώσσα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς εφ’ όσον σας ζητηθεί.

Το πιστοποιητικό ελέγχου για rapid test μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα εργαστήριά μας, ενώ παράλληλα υπάρχει κι η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού ελέγχου σε περίπτωση που ταξιδεύετε (fit-to-fly certificate) με αεροπλάνο, πλοίο ή οποιοδήποτε άλλο μέσα μεταφοράς προς οποιοδήποτε προορισμό του εξωτερικού ή του εσωτερικού. Το πιστοποιητικό εκδίδεται στην Ελληνική κι Αγγλική γλώσσα και φέρει τα πλήρη στοιχεία του εργαστηρίου (διεύθυνση, όνομα επιστημονικού υπευθύνου κτλ.) καθώς και το αποτέλεσμα ελέγχου, την ώρα λήψης δείγματος και την ώρα παράδοσης.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε ένα ή και περισσότερα μοριακά τεστ ανίχνευσης (PCR) κατά της COVID-19 παρακαλείστε όπως ενημερώστε το προσωπικό του εργαστηρίου τουλάχιστον 1 ημέρα πριν ώστε να λάβετε έγκαιρα τα αποτελέσματά σας. Το τηλέφωνο, το email και τη φόρμα επικοινωνίας μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ ή πηγαίνοντας στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας.

Ο ασθενής θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα ή το διαβατήριο του ώστε να παραλάβει το πιστοποιητικό ελέγχου κατά τη λήψη των αποτελεσμάτων. Τα εργαστήρια Medlabs Kopanou-Drossos δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση μη αποδοχής των πιστοποιητικών ελέγχου -από άλλους αρμόδιους φορείς- λόγω ελλιπών ή λάθος στοιχείων ασθενούς. Ο ασθενής θα πρέπει να ελέγξει πως τα στοιχεία του πιστοποιητικού ελέγχου έχουν εισαχθεί σωστά. Είμαστε σε θέση να προβούμε σε οποιαδήποτε διόρθωση των στοιχείων, που φέρουν τα πιστοποιητικά, σε περίπτωση λάθους και να τ’ αποστείλουμε έγκαιρα σε κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μας δοθεί.

Αποτελέσματα

Κατά την παραλαβή των αποτελεσμάτων από τα εργαστήριά μας (είτε σε περίπτωση μοριακού/PCR τεστ είτε σε περίπτωσή rapid τεστ), οι επιστημονικοί υπεύθυνοι ενημερώνουν έγκαιρα τον ΕΟΔΥ είτε για θετικό είτε γι’ αρνητικό αποτέλεσμα.

Η παραλαβή των αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει είτε από τα εργαστήριά μας (με την εκτύπωση του αποτελέσματος) είτε μέσω τηλεφώνου. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής των αποτελεσμάτων στο προσωπικό σας email σε περίπτωση που ζητηθεί.

Τέλος, ανεξάρτητα από τον τύπο του τεστ και το αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνεχίσετε να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους.

 

 

Βιοπαθολόγος Μικροβιολόγος

 

 

FACEBOOK LOGO WHITE
ESPA